Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; InputFilter has a deprecated constructor in /home/damsite/domains/bioscoopgeschiedenis.nl/public_html/includes/phpInputFilter/class.inputfilter.php on line 17
Met Pathé thuis kun jij de nieuwste films kijken op je eigen tv
Bioscoopgeschiedenis
Bioscoop Pathé

Bioscoop Pathé

In Nederland liggen meerdere bioscopen van de keten Pathé Nederland. Pathé Nederland is onderdeel van een Franse bioscoop groep. Het bedrijf heeft inmiddels al 101 bioscopen met 995 schermen. Niet alleen in Nederland is het bedrijf actief maar ook in Frankrijk en Zwitserland. Bioscoop Pathé heeft plannen om op nog meer bioscopen te openen in Nederland.

Pathé bioscoop geschiedenis

Het Franse bedrijf werd in 1896 opgericht door 4 broers. In de 19e eeuw stond de bioscoopfilm nog in de kinderschoenen. Het was dus heel slim van de gebroeders Pathé om in deze periode een bedrijf op te richten dat zich bevond in de filmindustrie. Ook de bekende Tuschinski bioscoop behoort toe aan Pathé.

Pathé Thuis

Pathé heeft meer te bieden dan alleen maar films kijken in een van de bioscopen. Pathé biedt de service aan Pathé Thuis. Met Pathé Thuis kun je films kijken die kort geleden in de bioscoop hebben gedraaid. Je kunt films huren of kopen. Wil je graag een film één of twee keer zien? Dan is het aan te raden een film te huren. Deze film kun je na het starten 48 uur kijken. Soms vind je een film zo leuk dat je deze nog graag vaker wil kijken. Je kunt er dan voor kiezen een film te kopen, je kunt de film dan onbeperkt kijken. Kopen is natuurlijk duurder dan huren. Wanneer je graag films wilt kijken moet je eerst een account aanmaken. Je kunt dan kijken via tablet, Xbox One en laptop.

Terug naar overzicht
Bioscoop Pathé
Projectiescherm verf
Netflix
Bioscopen in de tweede wereldoorlog