Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; InputFilter has a deprecated constructor in /home/damsite/domains/bioscoopgeschiedenis.nl/public_html/includes/phpInputFilter/class.inputfilter.php on line 17
Film kijken via een dvd | Bioscoopgeschiedenis.nl
Bioscoopgeschiedenis
Dvd's

Dvd's

De dvd is in 1995 uitgevonden door Philips, Sony, Thoshiba en Panasonic. Sinds 1997 is de dvd verkrijgbaar in Nederland. Dvd's worden gebruikt voor speelfilms maar ook voor computersoftware. Dvd-films bevatten vaak een regiocode. Een regiocode geeft aan op welk gebied een film gericht is. Dvd-spelers dienen zo ingesteld te zijn dat alleen dvd's met de eigen regiocode kunnen worden afgespeeld. Europese dvd-spelers zijn vaak zo ingesteld dat ze de regiocode negeren. In de Verenigde Staten is het aan fabrikanten verboden om de regiocode te negeren. De regiocode voor België en Nederland is 2.

Informatie dvd's

Er zijn verschillende manieren waarop een dvd gemaakt kan worden. Dit komt mede doordat er ook verschillende formaten dvd's beschikbaar zijn. Hieronder kun je lezen welke soorten dvd's er bestaan.

Sommige dvd's zijn aan beide kanten te beschrijven. Je kan een dvd voor meerdere doeleinden gebruiken. Veel mensen gebruiken een dvd voor het opslaan van een film. Tegenwoordig kun je gemakkelijk elke speelfilm die in de bioscoop heeft gedraaid op dvd kopen. Ook worden steeds meer games verkocht op een dvd of dubbel- dvd.

Een leuk weetje is dat veel mensen DVD schrijven. Dit is echter een onjuiste spelling. De officiële Nederlandse schrijfwijze is dvd.

De dvd wordt voor steeds meer toepassingen gebruikt en heeft de videoband uit de jaren 90' volledig vervangen. Een dvd is natuurlijk ook makkelijker dan een videoband in de omgang omdat het formaat veel kleiner is.

DVD Shop DVDigital.nl

 

Terug naar overzicht
Projectiescherm verf
Videoland
Tablet
Mejane.com