Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; InputFilter has a deprecated constructor in /home/damsite/domains/bioscoopgeschiedenis.nl/public_html/includes/phpInputFilter/class.inputfilter.php on line 17

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/damsite/domains/bioscoopgeschiedenis.nl/public_html/index.php on line 110
Veranderingen film kijken | Bioscoopgeschiedenis.nl
Bioscoopgeschiedenis

Opkomst nieuwe media

In de de jaren '50 en 60' kregen de meeste mensen pas een televisie. Deze televisie was in zwart-wit beeld. Door de opkomst van de tv kon nieuws zich opeens snel verspreiden inclusief beelden. Voorheen kon nieuws zich alleen snel verspreiden via de radio. Bij de kon je alleen maar geluid ontvangen en geen beeld. Voor veel mensen was het een hele vooruitgang en een nieuw tijdverdrijf. Voor de televisie bestond gingen mensen vroeger bij de buren kaarten of samen naar de radio luisteren.

De televisie en bioscoop gaan hand in hand met elkaar. Na de uitvinding van de televisie wilden mensen graag meer zenders ontvangen en kleurenbeeld. Pas in 1988 kwamen er in Nederland commerciële zenders op televisie. Een leuk weetje is dat commerciële omroepen vandaag de dag 29% van de totale zendtijd aan reclame mogen besteden. Dat is maximaal 12 minuten per uur.

Nieuwe media

Na de uitvinding van de televisie werden ook videobanden en dvd's een rage. Je kon zelf thuis programma's opnemen en kijken. De laatste jaren is digitale tv ook steeds meer in opkomst.

Het kijken van programma's gebeurt niet alleen meer op tv. Steeds meer mensen kijken ook via tablet, laptops en mobiel tv. Doordat je vandaag de dag overal bijna tv kan kijken hoef je niks meer te missen. In ons dagelijkse drukke leven is het fijn om in de trein of bus je favoriete tv kunnen kijken.

De techniek
Bioscoop Pathé
HBO
Netflix