Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; InputFilter has a deprecated constructor in /home/damsite/domains/bioscoopgeschiedenis.nl/public_html/includes/phpInputFilter/class.inputfilter.php on line 17

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/damsite/domains/bioscoopgeschiedenis.nl/public_html/index.php on line 110
Wil jij graag film thuis kijken? | bioscoopgeschiedenis.nl
Bioscoopgeschiedenis

Thuisbioscopen

Iedereen heeft zelf weleens of kent iemand die films download. Het downloaden van film en muziek is sinds 10 april 2014 verboden. Ook na dit verbod blijven mensen massaal films en muziek downloaden omdat dit goedkoop is en dus bijna niks kost. De kans dat je gepakt wordt is volgens vele nieuwsartikelen klein. Dit neemt niet weg dat het downloaden strafbaar is. Gelukkig zijn er ook legale alternatieven en de prijs is acceptabel.

Thuis film kijken

Thuis vanuit je luie stoel films kijken dat wil iedereen wel. Het is natuurlijk ook veel goedkoper om in je eigen huis een film te kijken. Je hoeft geen dure toegangskaartjes te kopen en ook ontloop je de hoge prijzen van eten en drinken. Films thuis kijken doe je wanneer jou dat uitkomt. Na je werk of op een regenachtige zondag. Je bent dus niet meer afhankelijk van de tijden in de bioscoop.

Het illegaal film kijken werd veel gedaan via het platform Popcorn Time. Via dit platform konden mensen over de hele wereld illegaal thuis film kijken. Nadat er gedreigd werd met rechtszaken en andere juridische stappen werd op 14 maart 2014 door de Argentijnse maker besloten om te stoppen met Popcorn Time. Toch zijn er door andere ontwikkelaars weer nieuwere versies gemaakt van Popcorn Time. Stichting BREIN zet zich in voor de Nederlandse filmindustrie en treed op tegen het illegaal downloaden.

Op deze site kun je verschillende manieren vinden die wel legaal zijn om films te kijken.

Geschiedenis Carré
De techniek
Bioscoop Pathé
Projectiescherm verf