Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; InputFilter has a deprecated constructor in /home/damsite/domains/bioscoopgeschiedenis.nl/public_html/includes/phpInputFilter/class.inputfilter.php on line 17
Overzicht beste films ooit | Bioscoopgeschiedenis.nl
Bioscoopgeschiedenis

Beste films ooit

Iedereen heeft een favoriete film. Dat kan een film zijn uit je jeugd of een film die pasgeleden pas is uitgebracht. Wij hebben voor je een overzicht gemaakt van de beste films die je echt gezien moet hebben!

The Shawshank Redemption

Veel critici beschouwen deze film als een van de beste films aller tijden. De hoofdrolspelers zijn Tim Robbins en Morgan Freeman. In de film speelt Tim Robbins de rol van Andy Dufresne, een slimme bankier. Morgan Freeman speelt Red. De film wordt verteld vanuit het personage Red. Andy en Red zitten beide gevangen in de Amerikaanse gevangenis Shawshankgevangenis. Omdat Andy bankier is van beroep krijgt hij na verloop van tijd allerlei klusjes aangeboden. Ook de gevangenis directeur maakt gebruik van de diensten van Andy. Andy blijft volhouden dat hij onschuldig gevangen zit. Door allerlei ontwikkelingen komt zijn onschuld uiteindelijk aan het licht. De gevangenisdirecteur werkt Andy alleen maar tegen. Doordat Andy klusjes voor de directeur heeft verricht is hij op de hoogte van enkele duistere praktijken. Hij ontsnapt en stapt naar de pers. De film heeft een mooie ontknoping waarbij Red en Andy elkaar uiteindelijk weer ontmoeten wanneer ze beide zijn vrijgelaten.

The Godfather-triolgie

The Godfather is een 3-luik van films. De eerste film werd uitgebracht in 1972 en de tweede in 1974. Het derde deel liet een tijdje op zich wachten maar kwam uiteindelijk toch in 1990. De Godfather speelt zich af in de jaren veertig. De film gaat over het personage Don Vito Corleone gespeeld door Marlon Brando. Brando speelt het hoofd van een maffiafamilie. De film draait om familietradities en respect voor elkaar. De film is in meerdere categorieën genomineerd voor verschillende Oscars.

Titanic

Iedereen kent de film over het cruiseschip dat zonk en de bijhorende liefdestragedie. De combinatie van drama en romantiek zal veel mensen aanspreken. Leonardo DiCaprio en Kate Winslet hebben hun carrière deels te danken aan deze kaskraker. De film heeft om en nabij de 2 miljard dollar opgebracht en is daarmee een van de succesvolste films wereldwijd. Ook de filmmuziek is nog steeds populair.

Turks fruit

De film is uitgebracht naar aanleiding van de roman Turks Fruit van Jan Wolkers. Ruim 3,5 miljoen mensen hebben deze film in de bioscoop bekeken. Turks fruit is daarmee de succesvolste Nederlandse bioscoopfilm aller tijden. Rutger Hauer en Monique van de Ven vervullen de hoofdrollen. De film is een klassieker uit het jaar 1973. De film is een combinatie van drama en liefde.

HBO
Mejane.com
Bioscoop Pathé
Film1