Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; InputFilter has a deprecated constructor in /home/damsite/domains/bioscoopgeschiedenis.nl/public_html/includes/phpInputFilter/class.inputfilter.php on line 17
Geschiedenis van de bioscoop | bioscoopgeschiedenis.nl
Bioscoopgeschiedenis

Over ons

Op onze site leggen wij je graag meer uit over de geschiedenis van de bioscoop. Het was voor de mensen vroeger helaas niet altijd mogelijk om naar de film te gaan. Naast de herinneringen aan de opkomst van de televisie en de bioscoop is ook het polygoon nieuws iets wat veel mensen niet zullen vergeten. Het typische zwart-wit beeld en het kenbare stemgeluid is voor veel mensen jeugdsentiment. Vanaf de jaren 40' tot aan de jaren 80' werd dit nieuws uitgezonden.

Bioscoopgeschiedenis

De geschiedenis van de bioscoop begint met de ontwikkeling van de techniek. Met een projector en een scherm konden films worden vertoond aan het publiek. Om mensen niet te laten vergeten dat ook de komst van de bioscoop en televisie niet vanzelf ging is deze website opgericht. Het is belangrijk dat mensen vandaag de dag de geschiedenis niet vergeten. Het is niet altijd vanzelf sprekend geweest dat je naar de bioscoop kon gaan. Vaak was het thuis een kwestie van geld. De mensen hadden vroeger gewoon niet zoveel te besteden. Ook tijdens de tweede wereldoorlog heeft de bioscoop ontwikkelingen doorgemaakt.

Bioscoopgeschiedenis.nl: geschiedenis van de bioscoop mag niet vergeten worden

Omdat de bioscoopgeschiedenis niet vergeten mag worden hebben wij deze site ontwikkeld. Wij geven je graag informatie over het ontstaan van de bioscoop en alle ontwikkelingen. Wij geven je ook tips voor leuke films en kaskrakers. Nederland kent vele bioscopen en sommige grote steden hebben er zelf meerdere. Carré en Pathé zijn bekende bioscopen en theaters. Ben je op zoek naar de geschiedenis van de bioscoop? Voor je spreekbeurt of omdat je het gewoon leuk vindt? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website.

Wanneer je vragen hebt kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Projectiescherm verf
HBO
Geschiedenis Carré
Bioscopen in de tweede wereldoorlog